در ششمین سفر استانی هیأت دولت به بوشهر گام مهمی برای نجات درختان پرثمر و سودمند نخل برداشته شده است.

  دولت با هدف بهبود سیستم‌های آبیاری و نوسازی نخیلات با مصوبه اجرای طرح «نخلستان»، بخش کشاورزی بوشهر را در آستانه تحولی بزرگ قرار داده است از آنجایی که خرما یکی از مهم‌ترین محصولات کشاورزی بوشهر است و تأمین معیشت حدود ۲۰۰ هزار نفر به آن گره خورده است، قطعاً اجرای این طرح می‌تواند اقتصاد کشاورزی استان را بهبود بخشد.

این طرح قرار است علاوه بر تسریع در نوسازی نخیلات فرسوده با اصلاح شیوه آبیاری از غرقابی به آبیاری تحت فشار، مهم‌ترین دغدغه سال‌های گذشته نخلداران که تأمین آب بوده است را برطرف کند.

جایگزینی نخل‌های کم‌بازده

احمد محمدی‌زاده، استاندار بوشهر با تأکید بر لزوم حمایت ویژه از بخش کشاورزی استان بوشهر، اظهار داشت: نوسازی و جایگزینی نخیلات کم‌بازده از طرح‌های مهم حوزه کشاورزی محسوب می‌شود و ضروری است مسئولان این موضوع را به طور ویژه دنبال کنند.

وی با اشاره به ضرورت اجرای طرح تحول نخیلات افزود: در این راستا اعتبارات مناسبی در سفر رئیس‌جمهور به استان بوشهر مصوب شده است و با پیگیری‌های انجام شده بخشی از این اعتبارات جذب و تلاش‌ها برای جذب بقیه اعتبارات ادامه دارد.

وی با اشاره به اینکه با برنامه‌ریزی صورت گرفته نخیلات باارزش و بازدهی بالای تولید در باغ‌های خرما جایگزین نخیلات کم‌بازده می‌شوند، افزود: این اعتبارات به منظور بهبود وضعیت سیستم آبیاری نخیلات و اجرای طرح تحول نخیلات مصوب شده است البته در زمینه تکمیل سد‌ها که نقش مهمی در حوزه آبیاری دارند هم اعتباراتی داشته‌ایم.

آغاز اصلاح شیوه آبیاری و تغییر الگوی کشت

نوذر منفرد، مدیرکل جهاد کشاورزی استان بوشهر، این استان را یکی از قطب‌های تولید خرمای کشور دانست و اظهار داشت: در حال حاضر نخلداری در اغلب نقاط استان همچنان به روش سنتی انجام می‌شود، اما با توجه به کمبود منابع آبی در نظر داریم با تغییر در الگوی کشت، راندمان آبیاری و تولید در نخیلات استان را افزایش دهیم. در این زمینه با اجرای طرح اصلاح و جایگزینی حدود ۱۰ هزار اصله نخل در استان به صورت پایلوت توانسته‌ایم الگوی کشت در سطح ۱۶ هزار هکتار از نخیلات را اصلاح کنیم.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به برنامه‌ریزی برای احیا و نوسازی نخیلات درجه ۳ در سطح ۱۱ هزار هکتار از نخلستان‌های استان تأکید کرد: طرح اصلاح شبکه آبیاری نخیلات در آب‌پخش، سعدآباد و وحدتیه در حال اجرا است.

وی از اهداف اجرای طرح اصلاح آبیاری نخیلات، به صرفه‌جویی در مصرف آب اشاره کرد و ادامه داد: اصلاح شیوه آبیاری نقش مهمی در افزایش راندمان آبیاری و بهبود کیفیت و کمیت تولید محصول خواهد داشت.

مسعود خوارزمی‌نیا، مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر نیز با اشاره به اجرای طرح تحول کشاورزی در استان اظهار داشت: تأمین اعتبار و اجرای طرح نخلستان‌ها یکی از مصوبات سفر هیأت دولت به استان بوده است.

وی تأمین آب، افزایش راندمان و ارتقای بهره‌وری، تغییر شیوه آبیاری از سنتی به نوین، اصلاح، نوسازی و حذف نخیلات کم‌بازده را از مهم‌ترین اهداف اجرای طرح تحول کشاورزی استان دانست و گفت: این طرح در سطح ۳۴ هزار و ۲۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی و نخلستان‌های بوشهر اجرا می‌شود.

خوارزمی‌نیا از اجرای حدود ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار از این طرح در نخلستان‌های شهرستان دشتستان خبر داد و گفت: تغییر شیوه سنتی و قدیمی آبیاری از اهداف مهم این طرح است. باید هفت هزار و ۴۰۰ اصله نخل در این طرح مورد اصلاح و جایگزینی قرار گیرد. همچنین نوسازی و احیای نخیلات درجه ۳ در مساحتی حدود ۱۱ هزار و ۱۳۰ هکتار در دستور کار قرار دارد.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر بیان کرد: در همین راستا ۱۵ هزار و ۶۹۰ هکتار مشمول تبیین الگوی کشت بوده و در دستور کار قرار دارد همچنین ۵۰ گروه آب‌بر برای توزیع و مدیریت مصرف آب پیش‌بینی شده است.

این مقام مسئول با اشاره به تصویب ۱۶۵ میلیارد تومان برای طرح نخلستان افزود: تاکنون حدود ۷۰ میلیارد تومان از اعتبارات این طرح پرداخت شده است. با تخصیص این اعتبار توانسته‌ایم از ۸ هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی کشاورزی زراعی شبانکاره دشتستان، در مرحله نخست این طرح را در ۲ هزار و ۵۴۰ هکتار اجرا کنیم. تاکنون ۲۹۰ هکتار از این میزان وارد فاز عملیاتی شده است.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۱۰:۲۶ ۲۲ آذر ۱۴۰۱
خرما به نام افغانستان‌ در اروپا فروخته میشه و زعفران اسپانیا!
Iran (Islamic Republic of)
A
۰۸:۴۸ ۲۲ آذر ۱۴۰۱
ایران باید حد اکثر ۵ ساله یکی از بهترین در جهان باشد ، چون ایران بهترین استعداد انسانی را در جهان دارد ، و از نظر مادیات یکی از بهترین در جهان است